Állandópontos tájfutó tanpálya a Turul parkerdőben

A Vérteserdő Zrt. hozzájárulásával és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség támogatásával a parkerdő területén és közvetlen környékén egy tájékozódási tanpályát alakítottunk ki, amelyet sétálva, futva, télen-nyáron teljesíthetsz. Mivel a tanpálya erdőterületen helyezkedik el, ezért minden esetben tartsuk be az erdőjárás írott és íratlan szabályait! Az adott szakaszokat érintő esetleges időszakos korlátozásokról a www.verteserdo.hu oldalon tájékozódhatsz.

A térképen lila háromszöggel jelölt helyen állsz. Innen indulva 2 pályát alakítottunk ki, de szabadon választhatsz, hogy melyik pontokat keresed fel. Válaszd ki, milyen módon szeretnéd a pályát teljesíteni, nyomtatott térképpel vagy mobilos alkalmazással.

Nyomtatott térképet nyitvatartási időben ingyenesen kaphatsz a látogatóközpontban, vagy letöltheted a
www.tajfutas.hu honlapról az „Állandó pályák” rovatból.

Papír térkép nélkül is tájékozódhatsz, mobilos alkalmazás segítségével, és az internetre is felkerül az eredményed. A Google Play vagy az App Store áruházból töltsd le a „MOBO2” alkalmazást, válassz magadnak egy felhasználónevet, állítsd be területnek Magyarországot, és válaszd ki a Tatabánya-Turul nevű pályát.
A térkép meg fog jelenni a telefonodon, kezdődhet a pálya teljesítése. Kezdd a rajttal, amihez használd az alkalmazás menüjében található kamera ikont, és tartsd a kamerát az itt jobbra látható QR kód fölé 30-60 centire. A sikeres pontfogást látod az alkalmazásban, és mindjárt megnézheted az interneten is. Ezután már indulhatsz az első ellenőrzőpont felé. A pontfogást ugyanúgy csináld, ahogy itt a rajtnál kipróbáltad. További információkat a www.tajfutas.hu/app oldalon találsz.

Ha tetszik a tájékozódási sport, érdekel a tájékozódási futás világa, keresd fel a Gerecse Tájfutó Clubot, ahol szervezett edzések keretében készülhetsz fel egy igazi tájfutó versenyre.